hirdetés

A JAK-inhibitorok dobozán lévő, a szerek esetleges mellékhatásaira vonatkozó biztonsági figyelmeztetések a szerek reumatológiai alkalmazásának tapasztalataiból születtek, így nem feltétlenül érvényesek a bőrgyógyászati célú használatuk esetén.

A tudósok két új gént azonosítottak, amelyek a szkizofréniához kapcsolódnak, és felfedezték, hogy egy harmadik, a szkizofréniához kapcsolható az autizmusban gén is szerepet játszhat.

Japán kutatók nagyon biztató eredményeket értek el a profilaktikus és terápiás hatású delta opioid receptor agonisták alkalmazásával.

A Fierce Pharma minden évben összeállítja a legnagyobb árbevételű gyógyszeripari vállalatok listáját. A mostani sorrend a 2022-es teljes év forgalmi adatain alapul, amelyben 2021-hez hasonlóan a COVID-19 járvány komoly szerepet játszott.

A kutatók arról számoltak be, hogy az emberi bél mikrobiomja a nap különböző szakaszaiban és az egyes évszakok során is más-más összetételű lehet.

A kezeletlen halláskárosodás növeli a demencia kockázatát középkorú és idősebb felnőtteknél – erősíti meg egy új kutatás.

Bőrkolonizáló, tumorantigént termeltető génmódosított Staphylococcus epidermidis baktériumok hatásosnak bizonyultak agresszív bőrráktumorok kezelésében.

A tirzepatid a SURMOUNT-2- vizsgálatban is sikeresen csökkentette az elhízást közölte a szer gyártója sajtóközleményében.

Az új kutatás megváltoztathatja a szakértők véleményét az őszülő hajról, és arról, hogy mit lehet tenni ellene.

Egy baktérium által kibocsátott molekula kínálhat új alternatív terápiát a Wilson-kór kezelésében.

Két új tanulmány szerint az emberek időérzékelése szubjektív időérzékelését nem csak érzelmi állapot, hanem szívverésük és pulzusszámuk is befolyásolja.

A SURMOUNT-1 vizsgálat legújabb eredményei szerint nem csak jelentős testsúlycsökkenést, hanem testösszetétel javulást is sikerült elérni a tirzepatiddal felnőtteknél krónikus testsúlykezelés céljából.

Vesesejtes karcinómában szenvedők tirozin-kináz-gátló kezelésének megszakítása nem rövidíti meg a betegek túlélését.

Gyermekkori Crohn-betegségben mutatják, hogy a tumor nekrózis faktor inhibitorhoz adott metotrexat kezelés egyértelmű előnyökkel.

hirdetés
hirdetés

books.medicalonline