hirdetés

Az előrehaladott vagy kiújult petefészekrák kezelésére alkalmazott egyik készítményről kiderült hogy nem hatásos, egy másik, egyelőre nem törzskönyvezett viszont jó eredményeket hozott a klinikai vizsgálatban.

Az American Academy of Sleep Medicine (AASM) arra kéri a szülőket, hogy konzultájanak szakorvossal, melatonint, vagy melatonin tartalmú táplálékkiegészítőt adnának gyermekeiknek.

A kutatók szerint az orvosi kannabisz segíthet a migrénes fejfájásban szenvedők fájdalmainak és rohamainak csökkentésében.

Az EMA CHMP pozitívan véleményezte a citomegalovírus fertőzés kezelésére szolgáló Livtencity (maribavir) készítményt.

A gasztrointesztinális tünetekkel rendelkező COVID-19-es kórházi betegek kilátásai rosszabbak, mint azoké, akiknek nincsenek gyomor-bélrendszeri panaszaik.

A nagymértékben feldolgozott élelmiszerek és a szívbetegségek, a rák, és a halálozás összefüggése.

A fázis III. Clarity AD vizsgálat adatai szerint a lekanemab igazolt hatásosságot mutatott korai Alzheimer-kórban szenvedő betegek kognitív funkcióvesztésének lassításában.

A SPROUT és a DISCREET vizsgálatban egyaránt jó eredményeket mutatott az apremilaszt középsúlyos-súlyos plakkos psoriasis terápiájában.

Az EMA CHMP pozitívan véleményezte a hideg agglutinin betegségben (CAD) szenvedő felnőtt betegek hemolitikus anémiájának kezelésére szolgáló Enjaymo (szutimlimab) készítményt.

Az amerikai MAUDE adatbázisból származó adatok feldolgozása szerint a cryolipolysis teszi ki a mellékhatásokkal járó non-invazív kozmetikai beavatkozások jelentős részét.

Világszerte a rákos halálozások csaknem fele megelőzhető kockázati tényezőkhöz kötődik – állapítja meg a Bill & Melinda Gates Alapítvány finanszírozásával végzett vizsgálatból készült jelentés.

A szívműtét utáni nagydózisú furosemid adásakor szaporodnak a kedvezőtlen következmények és a halálozás.

FDA-engedélyt kapott egy amerikai start-up cég mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvere, a prosztatarák korai diagnózisát segítő ProstatIDTM.

Egyre több adat bizonyítja, hogy a vesesejtes veserák különféle formáiban egyaránt hatásosnak és látszik és javítja a túlélést az immunellenőrzőpont gátló kezelés.

hirdetés
hirdetés

books.medicalonline