Mediterrán diéta és kardiovaszkuláris betegségek
A mediterrán diéta az egyik legismertebb, legegészségesebbnek tartott, valamint a legtöbbet vizsgált étrend a világon. Az elmúlt évtizedekben számos kutatás megerősítette, hogy a mediterrán étrend kedvezően befolyásolja a kardiovaszkuláris rizikótényezőket, azaz csökkenti a vérzsírértékeket, a vérnyomást, a krónikus alacsony szintű gyulladást, segít az elhízás és a cukorbetegség megelőzésében.
A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!
A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
a szerző cikkei
Dr. Pálfi Anita, Krizsán Annamária, Dr. Szabados Eszter
a szerző cikkei