Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
OTSZ Online
2021-11-24

Egy daganat nem csak ellenőrizhetetlen növekedésével pusztítja a szervezetet. A szabadon osztódó ráksejtek által kibocsátott kémiai anyagok bonyolult mechanizmusok révén a primer daganattól távol is károsítják a szervezetet.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-01-15

A legújabb állatkísérletek szerint a SARS-CoV-2 vírus eláraszthatja az agyat, és az agysejtekre gyakorolt közvetlen hatással neuroinflammációt okozhat.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-04-07

Az iszkémiás stroke-ot követően olyan agyterületeken is károsodhat a vér-agy gát, amelyek távol vannak a stroke helyétől. Ez a diaszkízisnek nevezett állapot krónikus problémákat okozhat.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2013-06-17

A spontán intracerebrális vérzés (ICH) definíció szerint az agyszövet nem traumás eredetű vérzése, a stroke legpusztítóbb, legtöbb életet követelő formája, mely évente körülbelül 1 millió embert érint világszerte. 

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.