Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1
#1
Orvostovábbképző Szemle XV. évf.12. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Összefoglaló közlemény
2008-12-01

Minden allergénspecifikus kezelési módszer alapja a szenzitizáltság meghatározása az immunglobulin E antitestek szérumból történő kimutatásával vagy a légúti allergénekkel végzett bőrteszttel. A szenzitizáltság ismeretében tanácsot adhatunk a betegeknek arra vonatkozóan, hogy miként kerülhetik el az allergéneket, és megtervezhetjük az immunterápiát.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.