Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 2
#1
OTSZ Online >> PR cikkek
2012-10-25
#2
Orvostovábbképző Szemle XVIII. évf. 9. szám
OTSZ Online >> Pszichiátria, neurológia
2011-09-14
A cikk arra a fontos, preventív beavatkozásokat megkövetelô körülményre hívja fel a figyelmet, hogy a pszichoaktív szerek rendszerint „oszteoaktívak” is. Mind a stimuláns típusú drogok (köztük az ecstasy, a nikotin és a koffein), mind pedig a depresszáns típusúak (köztük az opiátok és az alkohol) csökkentik a csonttömeget és rontják a csontminôséget tartós, rendszeres használat során. A kannabiszok a drogok egyetlen olyan csoportja, amelynek (káros hatásaik mellett) csontvédô, csontvesztést gátló hatást tulajdoníthatunk.
K
ulcsszavak: alkohol szisztémás csonthatásai, b2-adrenerg rendszer, csontátépülés, de de presszív hatású drogok, drogok osztályozása, hallucinogének, kannabinoid rendszer, stimuláns drogok

A cikk arra hívja fel a figyelmet, hogy a pszichoaktív szerek rendszerint „oszteoaktívak” is. Mind a stimuláns típusú drogok, mind a depresszáns típusúak csökkentik a csonttömeget és rontják a csontminőséget tartós, rendszeres használat során.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.