Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-09-22

A prosztatarák androgénelvonáson alapuló terápiájának kardiovaszkuláris biztonságosságát összehasonlító első nagy globális vizsgálat nem volt elég meggyőző erejű.

#2
Orvostovábbképző Szemle XXII. évf. 5. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Cikkreferátum
2015-06-08

Öt véletlen besorolásos klinikai vizsgálat elemzése degarelix alkalmazása mellett jobb betegségkontrollt igazolt előrehaladott prosztatarákban, mint LHRH-agonista-kezelés kapcsán. Előrehaladott prosztatarákban a betegséggel kapcsolatos kimene­telek különbözősége abból fakadhat, hogy a degarelix hatásmechanizmusa eltér az LHRH agonistákétól.

European Urology, 2014. december és Plos One, 2015. március

 
#3
OTSZ Online >> PR cikkek
2015-05-13

A prosztatarákos betegekben javul a teljes túlélés és a progressziómentes túlélés a degarelix (FIRMAGON), egy gonadotropin releasing hormon (GnRH) antagonista hatására, összehasonlítva az általánosan használt luteinizáló hormon releasing hormon (LHRH) agonistákkal.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Cikkreferátum
2014-03-19

Huggins és Hodges mérföldkőnek számító vizsgálatának nyilvánosságra hozatala óta a klinikusok széles körben alkalmazzák az androgéndeprivációs terápiát (ADT) a prosztatarák (PC, prostate cancer) kezelésében. 

#5
Orvostovábbképző Szemle XVIII. évf. 12. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Összefoglaló közlemény
2011-12-20
Az elmúlt évtizedekben a prosztatarák kezelésében alkalmazott összes terápiás modalitás fejlődött. A kemoterápiában a docetaxel áttörést jelentett, ma pedig már a docetaxel-rezisztens prosztatarák kezelésére is vannak eredményesen alkalmazható hatóanyagok.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.