hirdetés

SKINDEX.HU – Új weboldal a bőrbetegségekről

A Magyar Dermatológiai Társulat a gyorsan fejlődő terápiás lehetőségek és a mindenki számára elérhető prevenciós megoldások ismertetésére skindex.hu néven új weboldalt hozott létre a lakosság számára.

hirdetés

A mai kor betege már nem csak ismerőseitől, barátairól és a nyomtatott sajtóból szerez információt betegségéről és annak lehetséges gyógymódjairól, de a közösségi médiában és az interneten végtelen mennyiségű egészségügyi és gyógyászati tanácsra akadhat. Orvosától is tájékoztatást vár, azt, hogy részese lehessen saját terápiájának, azonban képtelenség ellenőrizni, hogy meglévő információit milyen forrásból gyűjtötte.

A Magyar Dermatológiai Társulat (MDT) a hiteles tájékoztatás érdekében, a gyorsan fejlődő terápiás lehetőségek és a mindenki számára elérhető prevenciós megoldások ismertetésére, a tévhitek, félreértések eloszlatására ezért 2022 tavaszán skindex.hu néven elindította a lakosság számára készült weboldalát.

 

A magyar bőrgyógyászok szakmai közösségeként működő MDT régóta fontos feladatának tekinti a bőrbetegséggel élők, a hozzátartozóik és a szélesebb közvélemény tájékoztatását. Az elmúlt évtizedek komoly fejlődést hoztak a bőrbetegségek gyógyászatában. Az eszközöket és terápiás módszereket tekintve szintén nagyot változott a sok embert érintő, akár népbetegségnek tekinthető problémákkal kapcsolatos szakmai szemlélet is. Ennek része, hogy az orvosok felismerték: a megfelelően tájékozott betegek többet tehetnek a saját egészségükért, és segítik az orvosi munkát is. A skindex.hu tehát éppen ennek érdekében, a tájékozott betegek számának növeléséért készült el.

 

„Abban mindenki egyetért, hogy a tájékozott páciens sokat tehet a terápia sikeréért. Ma már szinte természetes, hogy a betegek nagy része szeretne szerepet vállalni a saját kezelésében, és nem passzívan »elszenvedni« az orvos utasításait” – nyilatkozta a weboldal indulása kapcsán Prof. Dr. Gyulai Rolland, a Magyar Dermatológiai Társulat elnöke.

 

A weboldal a leggyakoribb bőrbetegségek, a gyulladásos és daganatos bőrelváltozások okairól, felismeréséről és terápiás lehetőségeiről közérthető, könnyen befogadható, szakmailag hiteles és korszerű ismertetését tartalmazza, és az online felületen az olvasók megtalálhatják a betegségükkel foglalkozó hazai bőrgyógyászati szakmai centrumokat, ahol napjainkban a legkorszerűbb terápiás megoldásokat tudják nyújtani a hozzájuk forduló páciensek számára.

 

Az MDT folyamatosan bővülő, új, ismeretterjesztő és betegséginformációs oldala már az indulás évében tájékoztat a legtöbb embert érintő és érdeklő dermatológiai betegségekről és a hozzájuk kapcsolódó területekről:

 

  • melanoma
  • nem melanoma típusú bőrrákok
  • pikkelysömör
  • atópiás dermatitisz
  • szexuális úton terjedő betegségek (STD)
  • pattanásos bőr

 

A skindex.hu a bőrbetegségek bemutatásán kívül átfogó ismereteket nyújt a megelőzésükről és a mindenki számára megvalósítható fényvédelemről. Emellett hitelesen tájékoztat a bőrgyógyászathoz tartozó orvosesztétikai, kozmetológiai kezelésekről, és hogy miért fontos szakorvoshoz fordulni ezekkel kapcsolatban is.

 

Az erős orvosszakmai támogatással létrejött, átfogó tájékoztatást célzó online bőrgyógyászati felülettel az MDT folyamatos célzott kampányokkal igyekszik elérni a leggyakoribb bőrbetegségekkel élőket, családjukat, sőt a szélesebb közvéleményt, hogy a skindex.hu közismert és az érintettek számára hosszú távon is elsődleges tudásbázis legyen.

Ezzel nemcsak a magyar társadalom bőrbetegségekkel kapcsolatos tudásának bővítése és a korszerű gyógyászati megoldások megismertetése a cél, hanem az érintettek életminőségének javítása, valamint a diagnózisig, majd a gyógyulásig vagy a tünetek enyhítéséig tartó út rövidítése is.

 

Forrás: MDT Sajtóközlemény 2022. 05. 23.

hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.