Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 93
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2022-10-21

Az immun ellenőrzőpont gátló kezelésekhez társuló CV komplikációk közül a myocarditis a leggyakoribb, de előfordul pitvari tachyarrhythmia, nem gyulladásos bal kamrai működési zavar.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2022-10-12

Ma már a nem kissejtes tüdőrák kezelését a driver mutációk jelenléte és fajtája határozza meg. Ezek hiányában még mindig a kemoterápiát kell alkalmaznunk.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2022-09-23

Egyre több adat bizonyítja, hogy a vesesejtes veserák különféle formáiban egyaránt hatásosnak és látszik és javítja a túlélést az immunellenőrzőpont gátló kezelés.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2022-09-14

Áttétes melanomás betegek kezelésekor folyamatosan keresik a hatásosság növelésének a toxicitás csökkentésének, a progressziómentes túlélés és az objektív válaszadás növelésének lehetőségeit.

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2022-09-07

Az EMA-CHMP pozitívan véleményezte a melanóma kezelésére szolgáló Opdualag (nivolumab/relatlimab) készítményt.

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2022-09-06

Sikeresen teljesítette az elsődleges és a fő másodlagos végpontokat hepatocelluláris karcinóma terápiájában a tiszlelizumab.

#7
Magyar Onkológia 66. évf. 2. szám
OTSZ Online
2022-08-10

Forradalmi változást hozott az áttétes melanómában szenvedő betegek kezelésében az elmúlt tíz év. Az elsővonalas kezelésekben a PD-1-gátló nivolumab és pembrolizumab immunterápia mellett a BRAF V600 mutáns melanómás pácienseknél BRAF-MEK-gátlók is a terápiás paletta részét képezik. A CTLA-4-gátló ipilimumab és a PD-1-gátló nivolumab kombinált alkalmazása is szelektált betegcsoportnál választható, mely jelentős javulást hozott a metasztatikus melanómában szenvedő betegek túlélésében. A jelen közleményben az immunterápia hosszú távú túlélési eredményeiről számolok be, valamint felvázolom azokat a fejlődési utakat és onkológiai modalitásokat, melyek alkalmazásával további javulás érhető el a melanómás betegeink kezelésében. Magy Onkol 66:119-124, 2022

#8
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2022-07-22

A rezekábilis, nem kissejtes tüdőrákban (NSCLC-ban) szenvedő betegeknél a neoadjuváns kemoterápiával együtt adagolt nivolumab kezelés szignifikánsan hosszabb eseménymentes túléléssel, jóval gyakoribb pathológiás komplett válasszal jár, mint az önmagában alkalmazott kemoterápia.

#9
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2022-07-11

A nivolumab + ipilimumab kombinációval hosszú távú, tartós túlélési eredményeket lehet elérni két ciklus kemoterápia mellett a metasztatikus, nem-kissejtes tüdőrákban szenvedő betegeknél.

#10
OTSZ Online
2022-06-28

A nivolumab+ipilimumab kombináció egyike annak a két újonnan engedélyezett nivolumab-alapú terápiának, amely ebben a betegpopulációban jobb általános túlélést biztosít a kemoterápiához képest.

Az EB emellett a nivolumab+kemoterápia alkalmazását is jóváhagyta ugyanebben az indikációban.

A jóváhagyás a CheckMate-648 vizsgálat III. fázisú eredményein alapul.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.