Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-02-13

A Phathom Pharmaceuticals Inc. megkezdte a vonoprazán vizsgálati hatóanyaggal folytatott PHALCON-EE fázis III klinikai vizsgálatot erozív refluxbetegség és gyomorégés kezelésére.

#2
Orvostovábbképző Szemle XXVI. évf. 5. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Szimpózium
2019-05-16

Az egyre szélesebb körben alkalmazott kettős vérlemezkegátló kezelés kétségkívül növeli a tápcsatornai vérzések veszélyét. A jelen dolgozatban a gyomorvédelem lehetőségeit tekintjük át abban a kardiológiai beteg­populációban, ahol az elvégzett intervenciók a kettős aggregációgátló kezelést szakmailag feltétlenül indokolják.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-12-20

Az orális antikoagulánsok mellé adott protonpumpa gátlók csökkentik a fölső gasztrointesztinális vérzések kockázatát.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-10-13

A protonpuma gátló szereknek köszönhetően ma már ritkák a gyomorfekély miatti műtétek. A savcsökkentők kontrollálatlan szedése azonban számos veszélyt hordoz.

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-06-09

A Clostridium difficile fertőzések az egészségügyi ellátással kapcsolatba hozott hasmenés elsőszámú okozói. Fő kockázati tényezői a 65 év feletti életkor és az antibiotikumkezelések.

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-12-01

Egy most közzétett obszervációs vizsgálatban a protonpumpa gátlók szedése mellett az átlagosnál nagyobbnak találták az ischaemiás stroke előfordulását.

#7
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-02-05

Két népesség alapú vizsgálat adatainak összevetése alapján a protonpumpa gátló gyógyszerek  használata a krónikus vesebetegség fokozott kockázatával jár. 

#8
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2012-12-12

Az USA-ban az országos felmérések szerint a Clostridium difficile fertőzés (CDI, Clostridium difficile infection) feltartóztathatatlanul terjed, és az ország egyes részeiben az egészségügyi ellátással kapcsolatos leggyakoribb fertőzéseket már nem a meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus okozza, hanem a Clostridium difficile

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.