Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 42
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-11-22

A JAMA Oncology-ban megjelent tanulmány szerint az aszpirin csökkenti a biliáris traktus daganatai által okozott halálozást.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-10-11

A gazdagabb országokban a rák, a szegényekben a kardiovaszkuláris megbetegedés a vezető halálok a középkorúak körében.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-06-05

A középkorú amerikaiak rákos halálozása csökken, kardiális halálozása növekszik.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-04-05

A JAMA Internal Medicine-ben megjelent tanulmány szerint amennyiben a lakosság alapellátásában több orvos venne részt, növekedne a lakosság várható élettartama.

#5
Magyar Onkológia 63. évf. 1. szám
OTSZ Online
2019-03-26

A prosztatarák a férfiak egyik leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegsége, és vezető szerepet játszik a férfiak rákhalálozásában. Hazánkban évente kb. 4600 új megbetegedést regisztrálnak, és 1200 férfi hal meg prosztatarák következtében. 

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-01-29

Negyed század alatt 27%-kal csökkent az összes rákhalálozás az Egyesült Államokban.

#7
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-08-13

Ausztráliában az alkoholfogyasztás- és a dohányzás csökkentését célzó népegészségügyi politika sikeres alkalmazásának köszönhetően az elmúlt 20 évben jelentősen csökkent az idős férfiak és nők körében a daganatos halálozás. 

#8
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-06-29

Az utóbbi évtizedben a rákos megbetegedések - ezen belül is leginkább a tüdő-, a kolorektális- és a bőrrákok - gyakorisága világszerte növekedett, pedig e daganatok jelentős része megelőzhető lenne. 

#9
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-03-12

Bár fokozatosan csökken a dohányzók száma az USA-ban, de nagy erőfeszítést tesznek a dohányzás további visszaszorítására.

#10
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-03-02

Egy vérvizsgálattal a legfontosabb nyolc daganat kimutatása esetleg már korai stádiumban is lehetséges.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.