hirdetés

AMIO-CAT

(Recurrence of arrhythmia following short-term oral AMIOdarone after CATheter ablation for atrial fibrillation: a double-blind, randomized, placebo-controlled study)

A véletlen besorolásos, placebokontrollos AMIO-CAT tanulmányban a pitvarfibrilláció rádiófrekvenciás ablációja után amiodaronkezeléssel igyekeztek megelőzni a ritmuszavar kiújulását. A gyógyszer nem csökkentette a 6 hónapon belüli pitvari tachiaritmiák gyakoriságát, de csökkentette a pitvari tachiaritmia miatti kórházi fel­vételek és kardioverziók 3 hónapon belüli előfordulását.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Matos Lajos
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Fontos vizsgálat, amelyet nem szponzorált/influál(t) a gyógyszeripar. Később a szerzők remélhetőleg beszámolnak a hosszabb (után)követés eredményeiről is.Hiába a
temérdek összehasonlító QoL-vizsgálat, az életminőség SR mellettszámottevően jobb, mint paroxysmalis és/vagy perzisztens AF-ben. Fazekas Tamás dr. prof. SZTE, Szeged
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.