hirdetés

Tanulságos jogi esetek

  Túl erős húzást követő plexus brachialis sérülés Egy illinois-i nő vállelakadással kísért hüvelyi szülését követően beperelte szülészorvosát. Állítása szerint az orvos túl erős húzóerőt fejtett ki, és gondatlanul vezette a hüvelyi szülést 1995-ben. Az újszülött plexus brachialis sérülést szenvedett, és jobb karja bénult.
  A szülész tagadta a túlzott húzóerő alkalmazását, és állítása szerint a szokásos műfogásokkal próbálta megoldani a váratlan és előre nem jelezhető szövődményt. Az esküdtszék felmentő ítéletet hozott.

  A túlzott oxytocinadagolást okolták a tetraplegia kialakulásáért Egy terhessége 40. hetében lévő, Kentucky állambeli nő 1998-ban szülésének megindítása céljából került kórházba. A szülészorvos oxytocint adott, majd vacuum extractiót kísérelt meg, de a gyermek végül császármetszéssel született meg. A gyermek súlyos beszéd- és mozgászavarral társuló spasztikus tetraplegiában szenved, amelynek hátterében agykárosodás áll. Ötéves korában tolószékbe kényszerült, és állandó ápolásra szorul.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.