hirdetés

A sitagliptin és a kardiovaszkuláris kimenetel összefüggései cukorbetegeknél

EGY TAJVANI ORSZÁGOS KOHORSZVIZSGÁLAT EREDMÉNYEI

Bár a megfelelő glykaemiás kontrollról kimutatták, hogy csökkenti a mikrovaszkuláris szövődmények előfordulását, továbbra sem tisztázott, hogy az antihyperglykaemiás terápia valójában milyen mértékben képes csökkenteni a makrovaszkuláris komplikációk gyakoriságát. Az antihyperglykaemiás szereknek a hosszú távú kimenetelre gyakorolt kedvező hatásaira vonatkozólag eddig nyilvánosságra került vizsgálatok többsége mindössze csekély kockázatcsökkenést igazolt a nagy kardiovaszkuláris események előfordulásában.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.