Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 2
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-10-29

A szerzők vakcina-okozta paralízises gyermekbénulás és BCG-ózis kialakulását ismertetik egy, az USA-ba bevándorló, súlyos kombinált immunhiányos gyermeknél, rámutatva az átfogó családi kórtörténet és az országonként eltérő oltási gyakorlat ismeretének fontosságára. 

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2012-08-31

A járványos gyermekbénulást okozó poliovírus 1-es, illetve 3-as szerotípusa ma is endémiás Nigériában, Pakisztánban és Afganisztánban, s további három országban kell még számolni az átvitelével. A globális polioeradikáció WHO-programja szerint ez év végéig kellene a himlővírus és a keleti marhavész vírus sorsára juttatni a kórokozót...

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.