Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-04-30

A várandós nők L. monocytogenes fertőzése súlyos magzati és perinatális szövődményeket okozhat. Az emberi liszteriózis hátterében csonthéjas gyümölcs fogyasztása is állhat egy új esettanulmány szerint.

#2
Orvostovábbképző Szemle XVIII. évf. 1-2. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Összefoglaló közlemény
2011-01-26

A mikrobiológiai diagnosztikában igazi áttörés akkor következett be, amikor a nukleinsav alapú detektálási módszerek kikerültek a kutatólaboratóriumokból. A klinikai mikrobiológus fontos feladata a klinikus kollégák informálása az új módszerek előnyeiről és korlátairól.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.