Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 2
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-11-05

A számos egészségügyi probléma megoldásaként reklámozott élő sejt terápia során az nagy a veszélye annak, hogy az állati donorszervezetből fertőző ágensek is bekerülnek a befogadó emberi szervezetbe.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Cikkreferátum
2013-12-13

A szűrőmódszerek és a terápiás lehetőségek terén történt előrelépések ellenére továbbra is nagy a világszerte jelentős egészségi problémát okozó emlőrák morbiditása. Az előrehaladott emlőrák medián túlélése (MST, median survival time) a különböző klinikai vizsgálatok szerint 12 és 31 hónap között mozog. A metasztatikus emlőrák terápiájának alapját a célzott biológiai szerek alkotják. 

J Cancer Res Ther. 2013;1:194−200.

 

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.