Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
Orvostovábbképző Szemle Különszámok Agomelatin a depresszió kezelésében - 4. rész
OTSZ Online
2012-09-15

Az alvás-ébrenléti ciklus cirkadián ritmusának felborulása a major depresszió egyik legjellemzőbb élettani kísérőjelensége és gyakran prominens tünete. A betegek legalább 70%-ában törvényszerűen megjelenik, fokozódása sokszor egy kezdődő major depressziós epizód – vagy a relapszus – előjele, illetve kockázati tényezője.

#2
Orvostovábbképző Szemle Különszámok Agomelatin a depresszió kezelésében - 4. rész
OTSZ Online
2012-09-15

A hangulatzavarok egyik legismertebb és legjellemzőbb tulajdonsága a periodicitás, ami az egyes hangulati epizódok megjelenésének szezonalitásától a tünetek napszaki ingadozásáig a különböző biológiai ritmusok patogenetikai szerepére utal. Ezek között kiemelkedő szerepe van a cirkadián ritmus szabályozás rendellenességeinek, mert azok a hangulatzavarok legkülönbözőbb formáiban (unipoláris depressziókban és a bipoláris zavarokban egyaránt) törvényszerűen megjelennek és gyakran a tünetek előterében állnak.

#3
Orvostovábbképző Szemle Különszámok Agomelatin a depresszió kezelésében - 4. rész
OTSZ Online
2012-09-15

A Magyar Pszichiátriai Társaság Debrecenben megtartott XVII. Vándorgyűlésének fenti című szimpóziumán Bánki M. Csaba és Philippe Nuss professzorok számos olyan új klinikai vizsgálat eredményét ismertették, amelyek a depressziós betegek kezelésében hazánkban is eredményesen alkalmazott agomelatin széles tüneti lefedettségét, az érzelmi életre, az örömre és szubjektív jóllétre gyakorolt kedvező hatását igazolják. Az agomelatin, mint az első kronoterápiás antidepresszív szer, legalább annyira megbízhatóan hatékony, mint az eddig ismert leghatékonyabb antidepresszív szerek, akár súlyos állapotokban is, és gyors hatáskezdete, valamint széles hatásspektruma jó biztosítéka a teljes remisszió elérésének, a társadalomba való visszailleszkedésnek.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.