Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 2
#1
Orvostovábbképző Szemle Különszámok Agomelatin a depresszió kezelésében - 5. rész
OTSZ Online
2012-09-14

A mai antidepresszívumok többsége a centrális monoamin-neurotranszmisszió facilitálásával hat. A rokon hatás­mechanizmus az egyre újabb szerek hatásossága és jobb tolerálhatósága mellett hasonló korlátokkal jár – a hatáskezdet késlekedésétől egyes zavaró mellékhatásokon át néhány tünet (mint az örömtelenség) lassú és gyakran csak részleges javulásáig. A kutatás során a cirkadián ritmusok depresszióban jellemző zavarai adták az ösztönzést az első gyökeresen más hatásmechanizmusú „ritmusterápiás antidepresszívum”, az agomelatin kifejlesztéséhez.

#2
Orvostovábbképző Szemle Különszámok Agomelatin a depresszió kezelésében - 5. rész
OTSZ Online
2012-09-14

Magyarországon hiányszakmának számít a pszichiátria. Itthon maradó pszichiátereink egyre túlterheltebbek, egyre kevesebb idejük jut betegeikre, konzultációra, tapasztalatcserére és önképzésre, sokukat fenyegeti a kiégés. A Servier Hungária Kft. esetbemutató kerekasztal-sorozattal igyekezett segíteni a gyógyításban dolgozó kollégák munkáját, a depresszió minőségi kezelését. Az Orvostovábbképző Szemle Agomelatin különszámainak jelen kiadványában a VALENTIN-program keretében elhangzott esetismertetésekből gyűjtöttük össze az agomelatin alkalmazásának szempontjából a legtanulságosabbakat.

 

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.