hirdetés
hirdetés

A gyermekkori testtömegindex-monitorizálás fontossága az egészség megőrzésében

A gyermekkori elhízás az egyik legfontosabb egészségügyi probléma.
A gyermekgyógyászok és a védőnők fontos szerepet játszanak a probléma kezelésében akár az alapellátásban, akár az iskolákban. Az elhízás megelőzésében döntő szerepe van a testtömegindex szoros nyomon követésének a születéstől végig az egész gyermekkorban.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Ságodi László, Miskolci Egyetem, Egészségügyi Kar, Preventív Egészségtudományi Tanszék
a szerző cikkei

Szabó Janka, Miskolci Egyetem, Egészségügyi Kar, Preventív Egészségtudományi Tanszék
a szerző cikkei

Dr. Kiss -Tóth Emőke, Miskolci Egyetem, Egészségügyi Kar, Preventív Egészségtudományi Tanszék
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.