hirdetés

A koraszülöttek ideghártya-elváltozásának szűrése, kezelése és az utógondozás

A koraszülöttek ideghártya-elváltozása (retinopathia prematurorum, ROP) világszerte a gyermekkori vakság és gyengénlátás vezető okai közé tartozik. A megfelelő módon elvégzett szemészeti szűrővizsgálatok, kezelések és utógondozás teremthet esélyt a súlyos állapotok kialakulásának megelőzésére.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Maka Erika, Semmelweis Egyetem, Szemészeti Klinika, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Szigeti Andrea, Semmelweis Egyetem, Szemészeti Klinika, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Resch Miklós, Semmelweis Egyetem, Szemészeti Klinika, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Nagy Zoltán Zsolt, Semmelweis Egyetem, Szemészeti Klinika, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Récsán Zsuzsanna, Semmelweis Egyetem, Szemészeti Klinika, Budapest
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.