hirdetés
hirdetés

A máj és a hasnyálmirigy daganatainak korszerű radiológiai vizsgálata

A máj és a hasnyálmirigy daganatainak kimutatásában, karakterizálásában, stádiumba sorolásában, a terápiás terv felállításában, illetve a kezelés és műtét eredményességének megítélésében, a beteg állapotának hosszú távú követésében döntő szerepet játszik a korszerű képalkotó diagnosztika. A rendelkezésre álló eljárások teljesítőképessége és megbízhatósága folyamatosan növekszik, ezért szükséges időről időre áttekinteni a vizsgálati protokollokat és algoritmusokat. Magyar Onkológia 59:30–36, 2015

Kulcsszavak: máj, hasnyálmirigy, daganat, képalkotó diagnosztika

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Mátéka Ilona
a szerző cikkei

Ziad Bikhazi
a szerző cikkei

Bartha Éva
a szerző cikkei

Palkó András
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.