hirdetés

Előszó

Évek óta nagy sikerrel kerül megrendezésre a Nőgyógyászati és Szülészeti Továbbképző Szemle, valamint a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika által szervezett, a folyóiratban megjelent közlemények ismeretanyagát felhasználó, távoktatás formájában zajló továbbképzési tanfolyam. Az elmúlt években több száz szülésznőgyógyász szakorvos kolléga szerzett a tanfolyamon továbbképzési pontokat.
Ez évben a korábbi évekhez hasonló formában benyújtott, a jogszabályoknak mindenben megfelelő tanfolyamtervet az Egészségügyi Felsőfokú Szakirányú Szakképzési és Továbbképzési Bizottság az illetékes szakmai testület javaslatára nem akkreditálta. A Szerkesztőség a Semmelweis Egyetem Továbbképzési Központjához fordult jogorvoslatért. A Továbbképzési Központ elnöke megerősítette, hogy a tanfolyam mindenben megfelel a magyar jogszabályok által előírt követelményeknek, és a Nyugat-Európában, valamint az Egyesült Államokban elfogadott, folyóiratok által szervezett folyamatos orvostovábbképzésnek (CME). Ennek megfelelően a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Továbbképzési Bizottsága távoktatás keretében akkreditálta a Quiz-t mint továbbképző tanfolyamot. Fontos változás azonban, hogy az 52/2003. (VII. 22.) EszCsM-rendelet előírja, hogy távoktatás keretében egy naptári évben legfeljebb 10 továbbképzési pont szerezhető. Helyes megfejtés beküldése esetén, a kérdések legalább 75%-ának helyes megválaszolásával lapszámonként továbbra is 2-2 továbbképzési pont szerezhető, azonban így évente legfeljebb 10 továbbképzési pont gyűjthető. A Quiz-válaszokat változatlanul a lap szerkesztőségébe kérjük, azokat a rendelet értelmében 5 évig megőrizzük. Továbbra is várjuk válaszaikat.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Prof. dr. Papp Zoltán
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.