hirdetés

A futócipő kiválasztása

A futás közben szerzett sérülések a háziorvosi ellátás leggyakoribb okai közé számítanak. A láb felépítésében mutatkozó eltérések, a járásmódok és a futócipők tervezésével kapcsolatos ismeretek birtokában az alapellátásban dolgozó szakember is elvégezheti azokat az egyszerű vizsgálatokat, amelyek révén a páciens pontos tájékoztatást kaphat a megfelelő futócipő méretéről, típusáról. Ha alkalmas a lábbeli, csökken a sérülésveszély!

Igen meglepő válaszokat kaphatunk, ha azt kérdezzük a futás közbeni sérülés miatt hozzánk fordulóktól, milyen szempontok szerint választották ki a futáshoz használt lábbelit. A döntést a fogyasztói igények, piaci tényezők és formatervezési szempontok is befolyásolják. A futócipőt vásárlók nem mindig kapnak szakszerű segítséget, ezért előfordulhat, hogy olyan lábbelit választanak, amilyet valamelyik ismert személyiségen láttak, esetleg a márkanév, a divat, a tetszetős kivitel vagy az ár befolyásolja őket a döntésben. Ily módon maguk a felhasználók is hozzájárulhatnak a sérülések létrejöttéhez.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
MAJ Chad A. Asplund, MD , MAJ David L. Brown, MD
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.