hirdetés

Az új polimer alapú fogamzásgátló hüvelygyűrű előnyös mikrobiológiai adhéziós tulajdonságai

A szerzők a Candida (C.) albicans és az L. acidophilus adherenciáját vizsgálták in vitro az új polimer alapú Ladeering (a vizsgálatban szereplő Ornibel magyarországon Ladeering néven van forgalomban) és a forgalomban lévő Nuvaring fogamzásgátló hüvelygyűrűk felszínén. Az eredmények szerint a Ladeering hüvelygyűrű felületéhez kisebb mértékben tapad ki a C. albicans és annak jelenlétében az L. acidophilus, mint a Nuvaring felületéhez. Feltételezhető, hogy ennek következtében csökkent mértékű a C. albicans biofilmképzése és invazivitása.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Kapcsolódó fájlok

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.