hirdetés

Maszturbáció

A maszturbáció a saját nemi szervek nemegyszer orgazmushoz vezető ingerlése. Már 5 hónapos korban, amikorra a csecsemő a fejlődés során megtanul fogni, gyakori a nemi szervek, különösen a hímvessző manipulálása. A maszturbáció bármely életkorban előfordulhat, de a kisgyermekek, az iskoláskor előtti gyermekek és a serdülők között különösen gyakori. Hároméves kor körül kezdenek el a gyermekek nagyobb figyelmet fordítani a nemi szervükre, érzéki gyönyört keresve a pénisz vagy a hüvelytájék ingerlésével. A 3-4 éves normális gyermekek veleszületett igénye a szüleik és saját maguk testének felderítése, melynek megjelenési formája a szexuális kíváncsiság. Négy és hat éves koruk között a gyermekek szexuális jellegű tevékenységet végeznek, például megérintik a nemi szervüket, megvakarják az intim testrészeiket, kézzel, illetve tárgyakhoz vagy szüleikhez dörgölőzve maszturbálnak. A kisgyermekkori maszturbáció konvulziót utánozhat. Típusos ilyenkor az előre-hátra ringatózás, a verejtékezés, és a tevékenység abbahagyásának képtelensége.

Sigmund Freud a 6 és 11 éves életkor közötti időszakot a latencia periódusának nevezte el, amikor a veleszületett szexuális kívánságok viszonylag nyugodtak. Több kutató azt találta, hogy a latencia időszakában mind fiúk, mind lányok között előfordul a saját nemi szervek ingerlése és az önkielégítés, de viszonylag kevésbé nyilvánvalóan, mint az élet más időszakaiban. A fiúk közvetlenül izgatják a péniszüket, a lányok pedig kézzel vagy valamilyen tárgyhoz dörzsölve ingerlik nemi szervüket.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Tiffany L. Meyer, MD
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.