Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-03-05

Az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszer Hatósága (FDA) 2021 februárjában az alábbi új vizsgálati szereket fogadta be értékelésre.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-09-04

Az American Academy of Dermatology virtuális 2020 évi kongresszusán két helyileg alkalmazható anticholinerg anyag kedvező hatásairól számoltak be japán és német kutatók.

#3
Orvostovábbképző Szemle XXII. évf. 5. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Szimpózium
2015-06-08

A radiológiai vizsgálatok során egyre gyakoribb a daganat gyanúját keltő mellékle­let: incidentalóma. Az orvosnak gondolnia kell az ilyen lelet kockázatára a képalko­tó vizsgálatok indikálásakor. A betegek azt feltételezhetik, hogy az incidentalóma rák, és könnyen lehet, hogy nincsenek tisztában az ismételt képalkotó vizsgálatok­kal járó sugárterhelés kockázataival.  

#4
Orvostovábbképző Szemle XVII. évf. 5. szám
OTSZ Online >> Onkológia
2010-05-07

A radiológiai vizsgálatok gyakran fednek fel szoliter pulmonális gócot, többnyire véletlen mellékleletként. Rosszindulatú elváltozásra utal, ha a góc átmérője legalább 8 mm vagy szélei szabálytalanok, tejüvegszerű fedettség látható, illetve a góc nagysága 1 hónap–1 év alatt megkétszereződik.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.