Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Egyéb >> Gyógyszergyári közlemény
2016-12-14

Prof. dr. Gyulai Roland

A pikkelysömör (psoriasis) számos komorbiditással társulhat (pl. arthritis psoriatica, Crohn-betegség, depresszió), mégis a kardiovaszkuláris kórképek azok, melyek hosszú távon leginkább befolyásolják a psoriasisos beteg életét. 

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-06-04

A csecsemőkortól az iskoláskorig tartó krónikus alváshiány esetén a gyermekkor közepén kövérebbek a gyerekek, és kifejezettebb náluk a centrális kövérség is.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2013-09-30

A testtömeg index egyes kutatók szerint pontatlan, mivel nem veszi figyelembe az izmok tömegét, a csontozat sűrűségét, a nemi és rasszbéli különbségeket és a testalkatot.

#4
Stroke Mozaik Stroke Mozaik 4. évfolyam 3. szám
OTSZ Online >> Stroke Mozaik
2013-02-27

Az alvási légzészavar (SDB, sleep-disordered breathing) igen gyakori a felnőttek körében; Japánban, az aktív dolgozó férfiak között prevalenciája 59,7%. Az SDB még sűrűbben, 60–80%-ban fordul elő tranziens ischaemiás attakot (TIA) és ischaemiás stroke-ot elszenvedettekben. Az, hogy a TIA és a stroke esetében nem különbözik a prevalenciája, azt jelzi, hogy nem az agysérülés következménye, hanem már egy korábban fennálló állapot.

#5
OTSZ Online >> Stroke
2013-02-24

Az ischaemiás stroke-os és tranziens ischaemiás attakot elszenvedett betegek 84%-ának alvási légzészavara van, amely a neurológiai állapot korai romlásához,  a betegek koraibb halálozásához és súlyos rokkantságához vezethet.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.