Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-10-16

Egy új esetkontrollos vizsgálat során a szfingolipidek eltérő anyagcseréje figyelték meg epizódikus migrénben szenvedő nőkön. 

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Szimpózium
2011-11-15

Az aggasztó epidemiológiai mutatók ellenére az elmúlt évtizedek orvosbiológiai kutatásai mostohán bántak a COPD-vel. 

#3
Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle XV. évf.1. szám
OTSZ Online
2010-04-15

A kisdedkori friss véres széklet (hematokézia) differenciáldiagnosztikája komoly feladat a háziorvos és a klinikus számára egyaránt. Infekció, polip, obstipáció-fissura, Meckel-diverticulum, allergiáseosinophil colitis a leggyakrabban előforduló kórképek.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.