Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2022-06-10

Új kutatások szerint bizonyos karotinidok (lutein, zeaxanthin, béta-cryptoxanthin) magasabb szérumszintje segíthet a korral járó demencia elleni védekezésben.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-09-16

A Persidis testvérek Biovista nevű cége a mesterséges intelligencia segítségével hat olyan szert azonosított, amelyek bevethetőek a COVID-19 ellen.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2012-12-28

Egy friss vizsgálat szerint gyümölcsökben és zöldségfélékben gazdag étrend fogyasztásával csökkenthető nőknél az emlőrák előfordulásának esélye. A csökkent kockázatot a vér magasabb karotenoidszintje jelzi.

#4
OTSZ Online >> PR cikkek
2012-09-21

Egy friss tanulmány ellentmondani látszik azoknak a korábbi megállapításoknak, melyek szerint a C-vitamin nem alkalmas a demencia vagy az Alzheimer-kór előfordulási esélyének csökkentésére.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.