Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-10-20

Egy nemrégiben publikált tanulmány szerint a kis energiacsomagok formájában célzottan alkalmazott elektromos stimuláció egereken a mellékhatások veszélye nélkül javíthatja a kezelés hatásosságát.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-09-13

Meredek hullám (Sharp wave)

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-03-22

A másokról átadódó stressz ugyanúgy módosítja az agyat, mint a valódi, de ez a hatás nőstény állatokban szociális interakció nyomán csökken.

#4
Orvostovábbképző Szemle XXIV. évf. 1. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Szimpózium
2017-01-18

A pszichiátriai betegségek hátterében funkcionális képalkotással kimutat­ható működésbeli, hálózatbeli eltérések állnak. Számos betegség – pl. a szki­zofrénia – az agyi hálózatok betegségének is tekinthető. A közeli jövőben ez a felismerés hatással lesz a klinikai gyakorlatra és a klasszifikációs rendszerek­re. 

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-10-28

A szimpatikus idegrendszer zsírsejtekkel szoros térbeli kapcsolatban lévő neuronjai olyan kémiai hírvivő anyagot termelnek, ami megindítja a zsírbontást. 

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2013-06-18

Az MIT kutatói fénnyel ingerelték az agy egyes, nagyon specifikus neuroncsoportjait, és ezzel helyreállították az olyan egerek normális viselkedését, amelyek korábban patologikus repetitív viselkedést mutattak, hasonlót ahhoz, amelyet kényszerbetegekben figyeltek meg.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.