hirdetés

Vesesejtes carcinomában pozitív sebészi széllel végzett parciális nephrectomia gyakorisága és hatása a kimenetelre

A sebészi szél jelentősége

A hasi radiológiai képalkotó technikák gyakoribb elterjedése következtében növekvő számban diagnosztizálják a tünetmentes vesedaganatokat is. A mellékleletként felfedezett, kisméretű vesetumorok (small renal mass, SRM) nagyobb száma következtében a kiindulási stádiumok is eltolódtak a kevésbé előrehaladott stádiumok felé. Tünetmentes SRM esetén nőtt a jelentősége a vesefunkciót megtartó műtéti megoldásoknak (61%).

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Ani I
a szerző cikkei

Finelli A
a szerző cikkei

Alibhai SM
a szerző cikkei

Timilshina N
a szerző cikkei

Fleshner N
a szerző cikkei

Abouassaly R
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.