hirdetés

Dr. Simonfalvi Ildikó cikkei

  #1
2020-05-07 11:19:00

A szerzők tudomása szerint ez a vizsgálat az első, mely a pregabalin költ­séghatékonyságát elemezte a neuropathiás komponenst is tartalmazó idült nyaki fájdalom enyhítésében. Az eredmények azt igazolták, hogy a pregabalin – akár önmagában, akár más szerekkel együtt adva – költség­hatékony kezelési mód.

 Journal of Pain Research, 2019. szeptember

  #2
2014-05-26 08:00:00

Az ESPGHAN probiotikumokkal és prebiotikumokkal foglalkozó munkacso¬portja ajánlásokat fogalmazott meg a probiotikumok alkalmazására korábban egészséges csecsemők és gyermekek akut gasztroenteritiszének kezelésében.
J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2014. április

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.