hirdetés
hirdetés

Esetismertetés

Agomelatin (Valdoxan) sikeres alkalmazása hosszan fennálló depresszív tünetek megszüntetésében

Előzmények

G. S., jelenleg 49 éves nő, a húszas éveitől kezdve küszködött hangulatzavarral: időről időre visszatértek nála fáradékonysággal, lehangoltsággal, lelassult gondolkodással, nagyfokú kedvetlenséggel és jelentős motivációcsökkenéssel, indítékszegénységgel jellemezhető periódusok. Két gyermeke születését követően is több hónapig rendkívül passzívnak, gátoltnak érezte magát, érzése szerint egyáltalán nem tudott annyira örülni a gyerekeknek, vagy foglalkozni velük, mint szerette volna.
Szakorvoshoz azonban csupán 42 éves korában fordult, amikor is már annyira felerősödtek tünetei, elsősorban fáradékonyság, rossz hangulat, komoly késztetéshiány, céltalanság, melyekhez még alvásproblémák is társultak, hogy pa­naszai már mindennapjait teljesen ellehetetlenítették. Nem csak munkahelyén (irodai munkakör), de még otthon is képtelen volt a napi rutinfeladatok ellátására.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 1,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.