hirdetés
hirdetés

Amikor elfogy az energia − kiégés és a hozzá kapcsolódó jelenségek a gyógyításban

A kiégés szempontjából különösen veszélyeztetettek a gyógyító szakmában dolgozók. Cikkünkben összefoglaljuk a kiégés szakaszait, okait, a kiégéshez kapcsolódó jelenségeket, illetve az intervenciós lehetőségeket. Mivel a kiégés fontos jellegzetessége az empátiás kapacitás kimerülése, külön szót ejtünk az empátia különböző formáiról, valamint „helyes használatáról”.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Fülöp Emőke, Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Alkalmazott Pszichológia Tanszék, Budapest
a szerző cikkei

Páll Nikoletta, Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Ápolástan Tanszék, Budapest
a szerző cikkei

Prof. dr. Csabai Márta, Szegedi Tudományegyetem, Pszichológiai Intézet, Szeged
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.