Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 671
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2023-01-27

Közepesen súlyos vagy súlyos aktív colitis ulcerosában (UC) szenvedő, ritlecitinib vagy brepocitinibl indukciós terápiát kapó betegek kimeneti mutatói szignifikánsan javultak.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2023-01-24

A FOURIER-vizsgálat mortalitási adatainak újraértékelése azt sugallja, hogy az atheroscleroticus kardiovaszkuláris betegségben szenvedők evolokumab (Repatha) kezelése a szív- és érrendszeri halálozás nagyobb kockázatával jár, mint azt eredetileg.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2023-01-18

A Tavanta Therapeutics egy globális fázis III. klinikai vizsgálatban sikerrel tesztelte az abirateron-acetát hatóanyagú oldható granulátum készítményét, amely nyelési nehézségekkel küzdő betegek kezelésében segíthet.

#4
Orvostovábbképző Szemle XXIX. évf. 12. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Szimpózium
2023-01-11

A génterápia folyamatosan fejlődő speciális kezelési eljárás. Módszere a be­tegségért felelős hiányzó gén pótlása, a genetikai információ átíródását gátló tényezők kiiktatása, a kórosan működő gén kiütése, és különféle gén­szerkesztési eljárások. A közlemény a neurodegeneratív és neuromuscularis betegségek génterápiás lehetőségeit ismerteti.

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2022-12-28

Az Amerikai Diabétesz Társaság (ADA) több ponton is változtatásokat fogadott el a cukorbetegség kezelési irányelveiben.

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2022-12-22

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) azt kérte, hogy az Oncopeptides AB adja vissza myeloma multiplex gyógyszere, a Pepaxto (melfalán-flufenamid) amerikai forgalomba hozatali engedélyét.

#7
Orvostovábbképző Szemle XXIX. évf. 11. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Egyéb >> Gyógyszergyári közlemény
2022-12-14

A Pfizer Vydura® nevű gyógyszere az első olyan készítmény, amely mind a migrén akut kezelésére, mind az epizodikus migrén megelőzésére, 2022 októberében Magyarországon is bevezetésre került az elsők között Európában.

#8
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2022-12-01

Az Európai Unióban a közelmúltban a COVID-19 elleni oltás emlékeztető dózisainak alkalmazása "meglehetősen kiábrándító" volt – közölték a hatóságok.

#9
OTSZ Online >> Rovatok >> The Sequence
2022-11-25
#10
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2022-11-16

Az EMA CHMP pozitívan véleményezte a progresszív PSMA-pozitív áttétes kasztrációrezisztens prosztatarák kezelésére szolgáló Plucivto (lutécium 177 vipivotid tetraxetán) készítményt.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.