hirdetés

A rivaroxaban monoterápia csökkenti a kórházi kezelési időt mélyvénás trombózis és tüdőembólia esetén

Az elsődleges mélyvénás trombózis vagy tüdőembólia kezelési költsége nagy­ban függ a kórházi ápolási időtől. Az EINSTEIN DVT és EINSTEIN PE vizsgálatok igazolták az orális rivaroxaban monoterápia hatékonyságát a vénás tromboembóliák kezelésében. Bonno van Bellen és mtsai az EINSTEIN program ál­tal szolgáltatott adatok elemzésével tanulmányozták, hogyan befolyásolja a rivaroxabankezelés a vénás tromboembóliák kórházi kezelésének időtarta­mát a standard enoxaparin/K-vitamin-antagonista terápiához képest. 
Current Medical Research & Opinion, 2014. január

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Barcza Zsófia
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.