hirdetés

DokiApp online konzultáció

A DokiApp online egészségügyi konzultációs platform 2020-ban elnyerte az év applikációja és a Vodafone Digitális Díját is.

hirdetés

Bár a magánintézmények többsége már kínál online orvosi konzultációs lehetőséget, az ilyen jellegű  szolgáltatásból hazánkban mégis kevés van, pedig számos országban ez már általánosan elfogadott területe az orvoslásnak (legnépszerűbb és legforgalmasabb platformok a Kry, Babylon, DoctorOnDemand).

Magyarországon a nem pandémia sújtotta esztendőkben az emberek évente közel 65 millió alkalommal keresik fel a háziorvosokat, miközben a panaszok 80 százalékánál nem szükséges további vizsgálat, szakrendelésre utalás.

A DokiAp alapítója szerint ennek az orvosok ilyen jellegű leterheltségének csökkentésében óriási segítség lesz a jövőben a telemedicina, ami nagymértékben csökkentheti a felesleges vizitek számát.  Az egészségügyi problémák 78 százalékában ugyanis a gyógyuláshoz elegendő lenne egy megbízható, otthon is követhető orvosi tanács, hogy az internetes információk között se vesszenek el a betegek.

Dr. Bessenyei Dávid, a DokiApp orvosszakmai vezetője szerint a jelenlegi okoseszközök jelenthetik a telemedicina jövőjét, mert azonnali adatokat közölnek. A nemzetközi trendek egyértelműen a viselhető validált, minősített okos eszközök adatainak összefésülését célozzák meg, melynek segítségével a telemedicina még hatékonyabb eszközzé válhat az alapellátásban.

Regisztráció után a leendő páciens egy panaszlistából választja ki a saát problémáját, kifizeti az egyszeri díjat– általános orvos esetén ötezer forint, pszichológusnál pedig hatezer forint – majd egy  orvos perceken belül hívja, és a konzultáció videóhíváson keresztül zajlik.

Amint egy orvos bekapcsolódik és elkezd rendelni, a rendszer automatikusan a legrégebb ideje várakozó pácienshez csatlakoztatja, ahol kezelési típustól függően 7-15 percig konzultálhat a felhasználó az orvossal vagy 20-25 percig pszichológus esetén, de nincs felső időlimit a hívásoknál.

A rendszerbe jelentkező orvosoknak egy neurológus és sürgősségi, valamint covid-osztályon is dolgozó  szakértő által készített kézikönyvet kell átnézniük, vizsgázniuk kell belőle és ezután egy szóbeli beszélgetésen is részt kell venniük.

Eddig több mint 400 orvos jelentkezett az alkalmazásba, de jelenleg 25 orvos és 25 pszichológus dolgozik a DokiApp-nak. Egyelőre még csak külsős orvosokkal működik az alkalmazás, azonban a jövőben saját orvosok teljes állásban történő foglalkoztatását is tervezik.

Az orvosi konzultációs alkalmazást használhatják fogyasztók is, de egyre elterjedtebb az, hogy cégek vásárolnak különböző csomagokat, amit aztán a munkavállalóknak adnak egyfajta béren kívüli juttatásként. Ebben az esetben a díjszabás egyedi. Az alkalmazásban már közel 6000 regisztrált paciens van és 500 munkavállalónak van előfizetése céges konstrukcióban.

Mivel egyre több multi keresi fel őket, így megnőtt az igény az idegen nyelven is beszélő orvosokra, amely igényekre gyorsan tudna reagálni a szolgáltatás.

Forrás:

https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210521_az_alkalmazas_amely_tehermentesitheti_az_egeszsegugyet

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.