hirdetés

Gyakornoki program az Európai Gyógyszerügynökségnél

Az augusztusig megszerzett diplomával az októberben induló fél- egyéves gyakornoki programra pályázhatnak az érdeklődők.

hirdetés

A londoni székhelyű Európai Gyógyszerügynökség körülbelül 800 főt foglalkoztat, munkanyelve az angol. Évről-évre meghirdetik 6-12 hónapos gyakornoki programjukat, melyet friss diplomás illetve pályakezdő gyógyszerészek, orvosok, vegyészek, informatikusok, közgazdászok, PR-szakemberek és jogászok számára írnak ki. Nézzük, milyen feltételeket kínál az idei gyakornoki program!

Ki jelentkezhet? Kinek ajánlott a gyakornoki programban való részvétel?

A jelentkezéshez élettudományok, gyógyszerészet, vegyészek, információtechnológia, közgazdaságtan, jog (gyógyszerészeti szabályozás), emberi erőforrások, pénzügyek, kommunikáció, projektmenedzsment területen szerzett, legalább BSc szintű diploma szükséges. Évente két alkalommal vesznek fel gyakornokokat, októberben és áprilisban. Az októberi felvételhez a diplomának legkésőbb augusztus 1-jén, az áprilisihoz legkésőbb március 1-jén meg kell lennie. A jelentkezőnek jó angoltudással kell rendelkeznie, és egy másik uniós tagállam nyelvét is beszélnie szükséges.

A jelentkezés módja

Jelentkezni az EMA (European Medicines Agency - Európai Gyógyszerügynökség) honlapján (www.ema.europa.eu) az „About us” pontban található „Trainee programme” (a képernyő bal oldalán) alatt letölthető űrlap („Traineeship application form”) kitöltésével és beküldésével lehet. A 2016. októberi felvételi időpontra jelentkezőknek az űrlapot legkésőbb június 1-jéig be kell küldeni a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre. (Tavaly októberben 58 gyakornokot vettek fel.) A jelentkezők nagy száma miatt nem érdemes az utolsó pillanatig várni. Az Ügynökség a beérkezett jelentkezéseket két héten belül visszaigazolja, és június-augusztus folyamán telefonon is megkeresi a jelentkezőt. Ha a jelentkezés sikeres, augusztus végére a pályázónak az októberi kezdéshez már aláírt szerződése lesz.

Fizetés, juttatások

Az Ügynökség nettó 1350 euró/hó (ez jelenleg kb. 420 ezer Ft/hónap) ösztöndíjat (maintenance grant) folyósít a gyakornokok részére minden hónap 15. napján, emellett a program elején és végén utazási díjat (travel allowance) is térítenek. Az Ügynökség lakhatást nem biztosít, de tanácsokkal látja el a gyakornokokat, hol találhatnak megfelelő szállást a program idejére. Az ösztöndíjat az EMA bankszámlára utalja, ezt az ország területén kell nyitni.

Mi történik az első napon?

A munka 8:45-kor kezdődik az EMA székházában (London E14 5EU, Canary Wharf, Churchill Place 30.) Az Ügynökség az első hetekre egy belső személyt fog biztosítani a jelentkező mellé („welcome partner”), aki körbe fogja vezetni a friss gyakornokot az intézményben, és be fogja mutatni a kollégáknak, valamint a londoni élettel kapcsolatos gyakorlati kérdésekre is válaszol. Már az első pár napban minden kezdő kap egy munkatervet, amelyben a teljes gyakornoki idő alatti tevékenység tervezete részletes leírásra kerül. Nem szokatlan, hogy a terv később változik, de kezdetben lesz mihez igazodni. A teljes gyakornoki idő alatt 6 hónap értendő, mely később újabb 6 hónappal, összesen 12 hónaposra hosszabbítható.

Mettől-meddig tart a munkaidő, mely napokon kell dolgoznom?

Az Ügynökségnél a normál munkaidő hétfőtől-péntekig 9:00-18:00 közötti idősávot jelenti, melybe 12:00 után egy óra ebédidő is beletartozik. A normál munkahét 40 órás, egy munkanap 8 óra, egy fél munkanap 4 óra. A gyakornokok számára nem választható rugalmas munkaidő (flexitime). Egy évben 12 szabadnap áll a gyakornokok rendelkezésére, plusz léteznek speciális EMA-szabadnapok is. Fontos, hogy az Ügynökség gyakornokai nem vállalhatnak másodállást vagy hétvégi állást. Ezen felül meg kell szakítaniuk jelenlegi munkaviszonyukat is, tehát ha valaki például már állásban van, mondjuk egy magyarországi gyógyszercégnél, formálisan fel kell mondania.

A gyakornoki program végén

A program befejeztével a gyakornokok oklevelet kapnak, és addigi tevékenységükről egy jelentést kell készíteniük, melyet az osztály vezetőjének kell elfogadnia. A program teljesítése nem jelent automatikus álláshelyet az Ügynökségnél. Az EMA betöltendő álláshelyei a következő címen találhatók: http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/about_us/general/general_content_000325.jsp&mid=WC0b01ac058080c49f.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.