hirdetés

Nem aszpirin típusú nonszteroid gyulladáscsökkentő szerek és a haemorrhagiás stroke kockázata

OBSZERVÁCIÓS VIZSGÁLATOK SZISZTEMATIKUS ÁTTEKINTÉSE ÉS METAANALÍZISE

A nonszteroid gyulladáscsökkentők (NSAID, nonsteroidal anti-inflammatory drug) az egyik legszélesebb körben használt gyógyszercsoportot képezi az Egyesült Államokban és máshol a világon. A ciklooxigenáz (COX) enzim inhibitorainak két izoformája van (COX-1 és  COX-2); a COX-gátlás az NSAID-ok alapvető hatásmechanizmusa. A COX-1 normális élettani körülmények között is termelődik, míg a COX-2 általában gyulladásos kórállapotokban expresszálódik.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.