hirdetés

Pályázati felhívás

Cikkíró-pályázat

A „Harc a Női Szívekért Alapítvány” pályázatot hirdet olyan tanulmány, felmérés, dolgozat megírására, amely a magyarországi változókorban lévő nők egészségének védelmét, a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését, a lelki egészség megőrzését, a fizikai erőnlét és fittség megtartását szolgálja.

 

hirdetés

A pályázat címe: Magyar nők változókorban

Indoklás:
A „Harc a Női Szívekért Alapítvány” többek között azért jött létre, hogy csökkentse a nőket érintő szív- és érrendszeri megbetegedések számát megelőzéssel, korai diagnosztizálással és kezeléssel. A nagyközönség tájékoztatása mellett az alapítvány a szakmai közönség és az egészségügyi döntéshozók figyelmét is fel kívánja hívni a keringési rendszert érintő betegségekre, az e betegségek által okozott kárra, társadalmi problémákra.

A pályázat témája: A kutatások szerint a szív- és érrendszeri megbetegedés kockázata a változókoron túllépő nők esetében ma már hasonlóan magas, mint a férfiak körében. Az inaktív életmóddal és a stresszel együtt járó elváltozások: a magas vérnyomás, a magas koleszterin- és vércukorszint következtében kialakuló szívbetegségek a nőket éppen olyan mértékben sújtják, mint a férfiakat. Ezért nagyon fontos, hogy a leginkább veszélyeztetett korú nők még a tünetmentesség időszakában tájékozódjanak és vegyenek részt szűrővizsgálatokon. A korai felismerés és az idejében elkezdett kezelés életet menthet.

A pályázók köre: Bármilyen orvosi végzettségű magánszemély vagy kutatócsoport pályázhat. Személyenként és csoportonként több cikkel is lehet pályázni.

Kiíró: Harc a Női Szívekért Alapítvány.

A pályázat célja: A nőket érintő szív- és érrendszeri megbetegedések számának csökkentése megelőzéssel, korai diagnosztizálással és kezeléssel. A szakmai közönség és az egészségügyi döntéshozók figyelmének felkeltése a keringési rendszert érintő betegségekre, az általuk okozott kárra, társadalmi problémára.

Pályázati feltételek:
A pályázatra 5000–10 000 karakter (szóközökkel) közötti pályaműveket várunk.

A pályázat benyújtásának módja:
A pályázati adatlapokat és a cikkeket kizárólag e-mailben, csatolt dokumentumként várjuk a mailto: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre.
A pályázati adatlap a www.harcanoiszivekert.hu honlapról tölthető le.
A pályázat jeligés, eredményhirdetéskor derül fény a pályázó kilétére.

Díjazás:
A beérkezett művek közül a győztest egy három tagból álló szakmai zsűri választja ki. A győztes pályaművek az alábbi díjazásban részesülnek: 1. díj: 200 000,– Ft, 2. díj: 150 000,– Ft, 3. díj 100 000,– Ft.

A pályázat beadási határideje: 2012. április 15.

Eredményhirdetés: Eredményhirdetésre a Magyar Kardiológusok Társasága 2012. évi Tudományos Kongresszusán, Balatonfüreden, május 9–12. között kerül sor. A nyerteseket e-mailben értesítjük.

A pályázó által benyújtandó dokumentáció:
– pályázati adatlap
– pályamű (5000–10 000 karakter, szóközökkel)

Szerzői jogok
A pályázatra való jelentkezéssel a pályázó kijelenti, hogy a benyújtott pályamű általa készített, eredeti munka. A Harc a Női Szívekért Alapítvány nem vállal felelősséget a cikk szerzői jogaival kapcsolatos jogvitákban. A jelentkezéssel a pályázó kijelenti, hogy a pályamű nem sérti harmadik fél jogait. A cikkek nevezésével a pályázók továbbá kijelentik, hogy kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy a Harc a Női Szívekért Alapítvány tevékenysége során nem kereskedelmi céllal időkorlát nélkül felhasználja a cikkeket.

A legjobb cikkekből digitális kiadványt készítünk és azt terjesztjük.

Az e-mailben feltett kérdésekre két munkanapon belül reagálunk

hirdetés

cimkék

Kapcsolódó fájlok

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.