Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 2
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-07-21

A műanyagok gyártásánál az ártalmas vegyi anyagok helyettesítésére alkalmazott, ártalmatlannak vélt műanyagok hipertóniához és inzulinrezisztenciához vezethetnek – áll a NYU Langone Medical Center közleményében.

#2
OTSZ Online >> PR cikkek
2013-11-25

A ftalátexpozíciónak kitett várandósok körében nagyobb a koraszülés kockázata, mint azon nőknél, akik terhességük alatt nem voltak kitéve ftalátok hatásának – olvasható a JAMA Pediatrics című lapban megjelent tanulmányban.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.