Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-08-16

Cikkünkben azokat a hatóanyagokat tekintjük át, amelyeket eredetileg más indikációkban engedélyeztek, de klinikai vizsgálatokban jelenleg azt vizsgálják, lehet-e szerepük a COVID-19 kezelésében.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-06-03

Az okostelefonok nem csak az átlagos felhasználók mindennapjait könnyítik meg, de a legújabb amerikai fejlesztéseknek köszönhetően a betegségek diagnosztizálásában is hathatós segítséget nyújthatnak.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-04-16

Egy új vizsgálat szerint az 1%-os ivermektin krém (Soolantra, Galderma Labs) szignifikánsan hatásosabb kezelése a papulopusztulózus rozáceának, mint a 0,75%-os metronidazol krém.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.