Egy percen belül eredményt adó koronavírus-teszt

CE-jelölést kapott, így az Európai Unióban is forgalmazhatóvá vált a bioLytical cég egyperces COVID-19 tesztje, az INSTI® COVID-19.

 

A Vancouver székhelyű bioLytical Laboratories koronavírus-gyorstesztje CE-jelölést kapott, így az Európai Unióban is forgalmazhatóvá vált. A hordozható teszt egy vércseppből egy percen belül eredményt ad, ehhez nincs szüksége semmilyen elemző eszközre, minden szükséges anyag egyetlen csomagban található. Az INSTI® COVID-19 Antibody Test működési elve egy teljesen új, innovatív eljárás: az úgynevezett flow-through technológia. Ezt a technológiát, azaz az ezen alapuló INSTI® platformot használja a bioLytical Laboratories többi gyorstesztje is, például a HIV és szifilisz tesztek, amelyek mindegyike pár percen belül már eredményt ad.

 

 

Az INSTI COVID-19 gyorsteszt egy percen belül eredményt ad

 

Az INSTI® COVID-19 Antibody Test teljesvér, szérum vagy plazma mintából is képes kimutatni a SARS-CoV-2 vírussal szemben termelődött IgA, IgM és IgG antitesteket, a gyors eredmény érdekében azonban a vizsgálathoz általában vérmintát használnak. A bioLytical Laboratories a gyorsteszt kifejlesztésére 633 ezer dolláros kormánytámogatásban részesült a flow-through platform továbbfejlesztéséhez a National Research Council of Canada Industrial Research Assistance Program (NRC IRAP) finanszírozási keretéből. A bioLytical hamarosan kérelmezni fogja az FDA-nél a COVID-19 gyorsteszt vészhelyzeti felhasználási engedélyének (EUA, Emergency Use Authorization) kiadását is.

 

A CE-jelölésről

A CE (Conformité Européenne = európai megfelelőség) jelölés egy jelzés a hatóságok felé: a logó azt tanúsítja, hogy az így megjelölt termék megfelel a rá vonatkozó követelményeknek, előírásoknak. A gyártó – vagy a termék Európai Unión belüli első forgalmazója – a megfelelőségi tanúsítvány aláírásával személyesen felelősséget vállal aziránt, hogy a termék teljesíti a rá vonatkozó követelményeket. Másrészt a hatóság kérésére be tudja mutatni a termék műszaki dokumentációját, illetve – amennyiben szükséges – az EK típusvizsgálati tanúsítványt. A hatóság a kereskedelemben ellenőrzi, hogy a CE jelöléssel ellátott termék rendelkezik-e a szükséges dokumentumokkal, megfelel-e a mintadarabnak és az irányelvek által előírt lényeges biztonsági követelményeknek. A hatóság a megfelelőséget a gyártás helyén is ellenőrizheti.

 

Írásunk az alábbi közlemények alapján készült:

bioLytical Receives CE Mark for One-Minute COVID-19 Test

The world’s fastest test - now available in Europe

bioLytical Laboratories announces the launch of INSTI® 1-minute COVID-19 Antibody Test

bioLytical Receives Funding to Develop 1-Minute COVID-19 Test

Coronavirus company news summary – Oxford scientists develop extremely rapid diagnostic test for COVID-19 – bioLytical Laboratories launches INSTI® COVID-19 antibody test

New 1-Minute COVID-19 Antibody Test Uses Innovative Flow-Through Technology to Deliver Results

New CE-Marked COVID-19 Antibody Test Delivers Results in One Minute

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[261780] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.