hirdetés

Tényleg fogyaszt a zöld kávébab- kivonat?

A tanulmány a Svetol koffeinmentes zöld kávébab-kivonatának lipolitikus aktivitását igazolja.

hirdetés

A kávébabok fő komponenseiként elhíresült klorogenikus savak (CGA) kedvező egészségügyi hatásai széles körben ismertek, és többféle hatásmechanizmust is tulajdonítanak nekik. Ugyanakkor a CGA-k lipolitikus aktivitását még nem tanulmányozták behatóan. A tanulmány a CGA-kban gazdag koffeinmentes zöld kávébab-kivonat, a Svetol hatásait vizsgálja annak különböző koncentrációi mellett az emberi adipocitákból származó szabad zsírsavak felszabadulására, rövid (2 órás) és tartós (192 órás) kitettség esetén. Az eredmények szerint a rövid inkubációt követően a lipolitikus aktivitás összekapcsolható a mintában visszamaradó koffeinnyomokkal, a hosszabb kitettség esetén pedig egyértelműen megmutatkozott a Svetol szabad zsírsavakra gyakorolt hatása, és ez a hatás nem a koffeinnek volt betudható. Ezzel egy olyan mechanizmust tártak fel, mely megmagyarázza a CGA-k és a Svetol hosszútávú egészségügyi előnyeit.

 

Forrás: Phytotherapy Research

 

Dr. H. P.
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.