hirdetés

Területen szerzett felnőttkori alsó légúti fertőzések és tüdőgyulladás: a 2009-es német módszertani útmutató kivonata

A légúti fertőzések és a területen szerzett tüdőgyulladás kezeléséről szóló német módszertani útmutató frissítése új standardokat jelölt ki. Fő feladatnak tekinti a világos diagnosztikai besorolást, krónikus obstruktív tüdőbetegség akut fellángolása esetén az antibiotikumok kritikus indikálását, a közösségben szerzett pneumonia súlyosságának pontos meghatározását, valamint hogy az antibiotikum-kezelés megválasztása a súlyosságnak megfelelően történjen. Előrehaladott életkorban és/vagy súlyos, előrehaladott kísérő betegség jelenlétében a terápiás célt a beteg kinyilvánított vagy feltételezhető akaratával egybehangzóan kell meghatározni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. med. habil. Balikó Zoltán, kommentár
a szerző cikkei

G. Höffken
a szerző cikkei

J. Lorenz
a szerző cikkei

W. Kern
a szerző cikkei

T. Welte
a szerző cikkei

T. Bauer
a szerző cikkei

K. Dalhoff
a szerző cikkei

E. Dietrich
a szerző cikkei

S. Ewig
a szerző cikkei

P. Gastmeier
a szerző cikkei

B. Grabein
a szerző cikkei

E. Halle
a szerző cikkei

M. Kolditz
a szerző cikkei

R. Marre
a szerző cikkei

H. Sitter
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.