Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 32
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-01-26

FDA-engedélyt kapott az Abbott Laboratories 15 percen belül eredményt adó tesztje, amely az agyrázkódást vagy a fejet ért traumát követően a vérplazmában megjelenő két jellegzetes fehérje mennyiségét méri.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-09-02

Az Egyesült Államokban vészhelyzeti felhasználási engedélyt kapott az Abbott Laboratories új BinaxNOW antigén tesztje, amely a SARS-CoV-2 vírus gyors kimutatására alkalmas.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-09-17

Az FDA 2019. július 24-én engedélyezte a Humira biohasonló készítményét, a reumatoid artritisz, Crohn-betegség, colitis ulcerosa, plakkos psoriasis kezelésére javallott Hadlima (adalimumab) injekciót.

#4
Orvostovábbképző Szemle XXIV. évf. 3. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Egyéb >> Gyógyszergyári közlemény
2017-03-13

Az Európai Bizottság engedélyezte az AbbVie által gyártott HUMIRA® (adalimumab) alkalmazását serdülőkorúaknál a hidradenitis suppurativa (HS) kezelésében.

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-03-02

A számos esetben nem tipikus tünetekkel jelentkező női szívinfarktus diagnosztizásásában segítséget jelentenek a nagy érzékenységű troponin meghatározások, melyek használatát nemrégiben a NICE is javasolta. 

#6
OTSZ Online >> abbott - duspatalin
2013-06-21

A nocicepció és a szubjektív fájdalomérzet serkentésében és gátlásában egyaránt endogén mechanizmusok vesznek részt. 

#7
OTSZ Online >> abbott - duspatalin
2013-06-21

Az irritábilis bél szindróma definíció szerint „hasi fájdalommal és diszkomforttal jellemzett funkcionális bélbetegség, melyhez a székelési szokások megváltozása társul”. 

#8
OTSZ Online >> abbott - duphalac
2013-06-17

Gyermekkorban gyakoriak a funkcionális gasztroinesztinális rendellenességek: a gyermekek körülbelül 8-9%-ánál áll fenn krónikus hasi fájdalom vagy székrekedés.

#9
OTSZ Online >> abbott - duspatalin
2013-06-17

A húgyhólyag és a bél funkcionálisan egymással összefüggő szervek, mivel egymás közelében helyezkednek el, beidegzésük hasonló, és – bár funkciójuk különböző – számos strukturális hasonlóságot mutatnak. 

#10
OTSZ Online >> abbott - duphalac
2013-06-10

Krónikus funkcionális székrekedésről definíció szerint akkor beszélünk, ha 3−15 nap telik el két székürítés között. 

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.