Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 2
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-05-19

Az inzulinrezisztens tinédzserekben magasabb két olyan fehérje (Aβ42 és PSEN1) szintje, amelyeket az Alzheimer-kór előrejelzőinek tekintenek. A szintemelkedés a kövér kamaszokban a leggyakoribb.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2012-06-27

A jövő év elején kezdődik az az észak-kolumbiai vizsgálat, amelyben egy korai, familiáris Alzheimer-kórra hajlamosító mutáció tünetmentes hordozóit fogják prevenciós célból béta-amiloidra specifikus monoklonális antitestekkel kezelni. Az eredmények az amiloidhipotézist is megerősíthetik.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.