Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-04-30

Az Európai Gyógyszerügynökség emberi felhasználásra szánt gyógyszerekkel foglalkozó bizottsága (CHMP) pozitívan véleményezte az életveszélyes influenza kezelésére alkalmazható Dectova készítményt.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-05-10

Az Immunity című szaklapban publikált állatkísérletek eredményei szerint egy dél-indiai béka bőrváladékának egyes peptidjei hatékony védelmet nyújtanak az influenza A vírusok ellen.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-03-10

Az influenza vírusos megbetegedés, többnyire mégsem antivirális szert, hanem antibiotikumot rendelünk, még igazolt megbetegedés esetén is. Az időben adott vírusellenes gyógyszerrel lényegesen lerövidíthető a megbetegedés időtartama és súlyossága.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-04-24

Két, minden eddiginél átfogóbb szisztematikus áttekintés szerint nincs értelme jelentős készleteket felhalmozni a neuraminidáz-gátlókból a szezonális vagy pandémiás influenzajárvány terjedésének lassítása érdekében.

#5
Orvostovábbképző Szemle XVI. évf.5. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Betegtájékoztató
2009-05-01

A 2008-2009-es „influenzaszezon” végén Dél-Kaliforniában két influenzás betegről kiderült, hogy újfajta vírus betegítette meg őket. A vírus Mexikóban, majd az Egyesült Államokban és másutt hamarosan több száz megbetegedést okozott. Az Egészségügyi Világszervezet világjárványtól tart – a 20. századtól számítva ez lenne a negyedik. Az északi féltekén 2009 őszétől várhatók tömeges megbetegedések, de addigra a védőoltás is elkészülhet.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.