Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-05-13

Az amerikai szakmai társaságok közös ajánlást fogalmaztak meg a COVID-19 pandémia során akut miokardiális infarktust szenvedett betegek szisztémás kezeléséről.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-02-05

A legújabb, gyógyszer-kibocsájtó sztentekkel végzett perkután koronária intervenció (PCI) után a daganatos betegeken nem észleltek több iszkémiás eseményt, mint a kontroll személyeknél.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-01-03

A ticagrelor hatásosan csökkentette a vérzések előfordulását nagy kockázatú betegek percután koronária intervenciója után.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-10-16

A dán DANAMI-2 vizsgálat szerint a perkután koronária intervenció kedvezőbb eredményekkel jár, mint a fibrinolízis.

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-02-15

Egy új kanadai vizsgálat szerint a tünetmentes stabil iszkémiás szívbetegségben számos lehetőség van a revaszkularizációra, emiatt nem eldöntött, hogy ezeket a betegeket melyik módszerrel kezeljük.

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-02-02

A percután koronária revaszkularizáció sikerességét elsősorban az befolyásolja, hogy mennyire sikerül az érintett erek tágítása.

#7
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-05-11

Akut szívinfarktusban a morfin lelassítja a gyógyszerek gyomorból történő felszívódását és csökkentheti a trombocita-gátlásra adott korai választ.

 

 

#8
OTSZ Online >> PR cikkek
2014-04-22

A diabétesz gyógyítására használt metformin nem használt a nem diabéteszes, ST-elevációs miokardiális infarktuson (STEMI) éppen átesett betegeknek – ezt mutatta ki a GIPS-III vizsgálat.

#9
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2013-09-04

Kiterjedt szívinfarktust követően jelentősen javíthatók a túlélési esélyek és a súlyos szövődmények egy része is kivédhető, ha nemcsak az infarktust okozó eret teszik ismét átjárhatóvá, hanem más artériákat is.

#10
Orvostovábbképző Szemle XVIII. évf. 12. szám
OTSZ Online >> Kardiológia
2011-12-20
A közeljövôben két új trombocitagátló tehet szert jelentőségre az akut coronaria-szindróma  ellátásában: a prasugrel és a ticagrelor. A cikk a klinikai gyakorlatban várható változások szempontjából tekinti át az új trombocitagátlókra vonatkozó ismereteket.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.