Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-02-21

A versenyszerűen sakkozók tudják, hogyan lehet gyógyszerekkel fokozni a játékhoz szükséges kognitív képességeiket. A mainzi Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika tudósai alaposabban utánajártak ennek a kérdésnek.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-04-17

Újabb bizonyítékok láttak napvilágot az energiaital fogyasztás kockázatosságáról, mely szerint gyakori fogyasztásuk összefüggést mutat a vényköteles stimuláló szerek nem megengedett használatával.

#3
Orvostovábbképző Szemle XVIII. évf. 12. szám
OTSZ Online >> Pszichiátria, neurológia
2011-12-20
A tremor a leggyakoribb mozgászavar a klinikai gyakorlatban. Nyugalmi és akciós (poszturális, izometrikus, kinetikus) tremort különböztethetünk meg. Az esszenciális tremor a remegés leggyakoribb patológiás formája.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.